Autonome maaimachine voor golfbanen

Veel golfbanen gebruiken nog maaimachines (op brandstof) om het gras te maaien en de vegetatie te beheren. Deze machines zijn niet alleen duur in gebruik en onderhoud (o.m. vele duizenden euro’s aan brandstof) maar ook nog eens slecht voor de natuur en de golfers (lawaai) en slecht voor het milieu (uitstoot). Dé oplossing voor dit probleem is de inzet van de Vector autonome maaimachines voor golfbanen.

Efficiëntie autonoom grasmaaien 

De Vector autonome maaimachine is in staat om veel efficiënter te werken dan traditionele maaimachines. Omdat ze autonoom zijn, kunnen ze 24 uur per dag, 7 dagen per week werken, waardoor ze veel sneller en effectiever de fairway en de (semi)rough kunnen beheren. Dit betekent dat er minder tijd en geld wordt besteed aan het handmatig maaien van gras en vegetatie.

Motor Autonome Maaimachine | Maaimotoren Maaimachine | Vector Maaimachine motoren | Vector Machines

Autonome maairobot golfbaan | Zelfrijdende maaimachine Golfbanen | Vector Machines

Veiligheid golfers

Op een groot gebied als een golfbaan, wil je je golfers een fraai landschap kunnen aanbieden. Daarbij horen strak gemaaide banen, maar zeker ook de rust is een belangrijke factor voor golfers. Met de Vector WD2.0 autonome maaimachine, kunnen golfers ongestoord hun rondes spelen, zonder hinder te ondervinden van het grasonderhoud. De autonome maaimachine maait het gras en respecteert de omgeving. Door een combinatie van hardware matige veiligheidsbumpers die dubbel bedraad zijn uitgevoerd en additionele lidar voor obstakel detectie zijn wij in staat in staat om aan de hoge safety level standaarden te voldoen in de huidige markt. Bij detectie van levende dieren en mensen zal het maaidek uitschakelen en pas weer inschakelen wanneer de afstand groter is dan 2mtr.

Onze autonome Vector werktuigdrager is voorzien van sensoren en software die het mogelijk maken om het terrein nauwkeurig te scannen en de maaibewegingen aan te passen aan de omgeving.

Kostenbesparing beheer gras golfbaan

Jaarlijks hebben beheerders van golfbanen ontzettend veel kosten aan het onderhoud. Het gebruik van de Vector autonome maaimachine zal leiden tot lagere kosten voor het beheer van gras op golfbanen. Met de Vector WD2.0 autonome werktuigdrager heb je veel minder manuren, ziekteverzuim, flinke besparing op de brandstofkosten en onderhoudskosten van de maaimachines.

Naast deze voordelen, is het autonoom en uitstootvrij grasmaaien eigenlijk niet meer dan logisch. Golfbanen zijn bij uitstek natuurgebieden waar men in alle rust wil genieten het spel én de natuur. Daar hoort ook bij dat je als greenkeeper de natuur en de wensen van golfers respecteert en de uitstoot die traditionele (radiografische) maaimachines nog jaarlijks leveren, hoort daar niet bij. Zeker niet nu er met de Vector WD2.0 autonome maaimachine voor golfbanen een beter alternatief voor handen is.

Autonome Maaimachine Ruw Terrein en Steile Hellingen | Vector Machines

Autonome Maaimachine met Werktuigdrager en GPS en LIDAR | Maairobot met LIDAR en GPS | Vector Machines

Verlengstuk greenkeepers

Greenkeepers halen voldoening uit het strak maaien van de green en het op juiste hoogte houden van de fairway en (semi) rough. Golfbanen zijn uitgestrekte gebieden, waardoor greenkeepers continue bezig moeten blijven om maar aan de wensen van de golfers te kunnen blijven voldoen. De Vector autonome maaimachine voor golfbanen is daarbij het ideale verlengstuk voor de greenkeepers. De greenkeeper kan zich concentreren op de green, baanonderhoud en planten. De Vector zal volledig autonoom (zonder menselijke tussenkomst) de fairway en rough in optimale conditie houden.

Duurzaam

De autonome maairobot is elektrisch waardoor hij geen CO2 uitstoot heeft en weinig lawaai produceert. Door ons additionele zonnepanelen pakket met accu’s kan het systeem volledig off-grid opereren op de golfbaan. Dit maakt de Vector WD2.0 de meest groene oplossing op de markt!

Autonoom Grasmaaien Greenkeeper Golfbaan | Grasmaaien Greenway Fairway rough golfbaan | Vector Machines

LIDAR Maaimachine | GPS LIDAR Maaimachine | Slimme Maaimachine | Maaimachine Boomkwekerij | Maaimachine Zonnepark | Vector Machines

Betrouwbaar dankzij nieuwste software

Een Vector autonome maaimachine heeft altijd de nieuwste en beste software die voortdurend wordt geüpdatet. Een 6 koppig software team is continue bezig om over the air updates naar de machine te sturen voor nieuwe functionaliteit en betrouwbaarheid. Dit is een een Nederlands software bedrijf met  een helpdesk welke technische ondersteuning kan geven, mocht dit nodig blijken.