Timan maaiers

Over Timan

Deense fabrikant Timan staat voor Scandinavische kwaliteit. Elke Timan-machine heeft Deense kwaliteit en vakmanschap – van ontwerp via productie tot service. Dit alles is een garantie voor meer efficiëntie en operationele veiligheid, zodat u uw werk goed kunt doen, ongeacht de activiteit of het seizoen.

De Timan maaimachines worden op afstand bediend met behulp van een radiografische afstandsbediening, waardoor het mogelijk is om het apparaat vanaf een veilige afstand te bedienen en moeilijk bereikbare gebieden te maaien. Ze zijn ontworpen om zeer wendbaar te zijn en zijn geschikt voor het maaien van gras op hellingen en oneffen terrein. De Timan maaimachines zijn verkrijgbaar in verschillende modellen met verschillende maaibreedtes en maaihoogtes, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Ze zijn ook uitgerust met veiligheidsvoorzieningen, zoals sensoren om obstakels te detecteren en te vermijden. Naast maaimachines produceert Timan ook andere machines voor het onderhoud van groene ruimten, zoals verticuteermachines en bladblazers. Het bedrijf is gericht op het leveren van duurzame, betrouwbare en gebruiksvriendelijke machines voor professionals in de groensector.

Alle voordelen van de radiografisch bestuurde Timan op een rij:

  • Minder belasting voor de gebruiker. Immers deze loopt op afstand van de machines waardoor invloeden als geluid, stof en fysieke belasting minimaal zijn.
  • Veiligheid voor de gebruiker. De machine is zeer geschikt voor lastige situaties zoals het maaien van taluds en hellingen. De gebruiker bevindt zich op veilige afstand en loopt geen risico.
  • Kostenvoordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een trekker met maaiarm op het gebied van investering/afschrijving, onderhoud, brandstofverbruik, transport en eventuele verkeers-regulerende maatregelen.
  • Beperking van overlast voor de omgeving. Bij het maaien van bijvoorbeeld bermen hoeft het wegvak meestal niet te worden afgezet.
  • Hoge productiviteit door zeer goed zicht op de uit te voeren werkzaamheden en snelheid van de machine tot 7 km/h
  • Lage onderhoudskosten. Het functionele ontwerp is vernuftig eenvoudig en garandeert daarom eenvoudig onderhoud.
  • De ondergrond wordt niet beschadigd. Door het lage eigen gewicht en het grote contactoppervlak van de rupsen is er tijdens het sturen minder kans op beschadiging van de ondergrond.
  • Eenvoudig transport. Door de compacte afmetingen en het lage eigen gewicht kan de machine eenvoudig worden getransporteerd en is de machine snel te laden en te lossen.

Vector levert de volgende Timan maaimachines:

.

Motor: B&S 25T200, 14Pk
Afmetingen: 1877 x 865 x 600 cm
Maaibreedte: 75 cm (klepel)
Snelheid: 0 – 6 km/h
Gewicht: 345 kg

Meer informatie

Motor: Vanguard 3854, 23Pk
Afmetingen: 1910 x 995 x 685 cm
Maaibreedte: 100 cm (klepel)
Snelheid: 0 – 7 km/h
Gewicht: 423 kg

Meer informatie