SPIDER ILD01

bg-detail-ild01
bg-detail-ild01 - copy

De SPIDER ILD01 maaier is ontworpen voor professioneel gebruik. De machine kan worden gebruikt voor het maaien van hellingen, moeilijk toegankelijke terreinen of waar lichtgewicht maaiers vereist zijn.

De ILD01 is geschikt voor het intensief maaien van middelgrote tot grote oppervlakken.

Productiviteit

Met een capaciteit tot 3.000 m2 / uur, kan de SPIDER ILD01 zich meten met het werk van 5 bosmaaiers tegen aanzienlijk lagere bedrijfskosten.

Vanwege het wegvallen van fysiek zware inspanning is de dagelijkse productiviteit veel hoger in vergelijking met de handmatig bediende machines.

Maaibeeld

Het unieke maaidek is voorzien van een systeem met hoogwaardig mulchen en daarom is geen grasopvang nodig. Gemaaid gras wordt gelijkmatig over de grasmat verspreid en dient als een waardevolle bron van voedingsstoffen voor verdere groei.

De SPIDER ILD01 is uitgerust met een maaimechanisme met één mes dat perfect maaien en nauwkeurig mulchen garandeert. Het mes is gemaakt van speciaal staal dat sterkte en voldoende flexibiliteit garandeert wanneer obstakels geraakt worden.

Vraag naar de mulchring voor een nog beter mulcheffect.

Veelzijdig

SPIDER-maaiers zijn uitzonderlijke machines omdat ze kunnen worden gebruikt voor het maaien van fijn en kort gras maar ook voor het grof maaien van zwaar gewas – allemaal in dezelfde uitvoering! Ze kunnen werken op vlakke terreinen of op steilste hellingen. Eén SPIDER-maaier kan meerdere gespecialiseerde maaiers vervangen.

Veiligheid voorop

Een veiligere maaier zal je op de markt niet vinden. Met de afstandsbediening kan de bestuurder een veilige positie kiezen weg van de maaier en ook zonder last te hebben van lawaai en trillingen

De veiligheid kan verder worden verbeterd door de hydraulische lier te gebruiken, die de machine op de steilste hellingen stabiliseert. SPIDER-maaiers werken veilig in de zwaarste omstandigheden.

Technisch Informatie

Afstandsbediening

De afstandsbediening biedt comfort, veiligheid en nauwkeurige bediening. Bereik van de afstandsbediening is 100 m.

De volgende functies kunnen op afstand worden bediend:

  • motor starten en stoppen
  • de snelheidsmodus instellen (schildpad / haas)
  • het maaidek in- en uitschakelen
  • maaihoogte instellen
  • snelheid en besturing
  • wielrotatie (360 °)
  • activering van stabiliserende lier
  • noodstop van het gehele systeem

Aandrijving

Het hydrostatische aandrijfsysteem zorgt voor een vloeiende snelheidsregeling en behoudt tegelijkertijd een optimaal gebruik van de verbrandingsmotor. Gevoelige snelheidsregeling en besturing resulteren in perfecte controle van de maaier, uitstekende werkefficiëntie en hoge veiligheid.

Dance Step

Het gepatenteerde aandrijfsysteem “Dance step” in combinatie met constante vierwielaandrijving zorgt voor fantastische manoeuvreerbaarheid op alle terreinen, geweldig klimvermogen en geen beschadiging van de grasmat, zelfs op nat of zacht terrein.

Eenvoudig transport

Om de SPIDER-maaier te vervoeren, kunt u een speciale autotrailer gebruiken met geïntegreerde uittrekbare oprijplaten en een veilig klemsysteem dat de maaier snel fixeert op de trailer.

De afstandsbediening samen met de speciale trailer vermindert fysieke inspanning. De Spider kan gemakkelijk worden bediend, zelfs door personen met een beperking.