SPIDER 2SGS

bg-detail-ild01
bg-detail-ild01 - copy

SPIDER 2SGS is een op afstand bestuurbare maaier die speciaal is ontworpen voor het onderhoud van groen onder en rond zonneparken. De SPIDER 2SGS heeft verbeterde hydraulische motoren en een lager profiel, waardoor het ideaal is voor het onderhouden van de grasmat onder en rond PV-panelen.

Productiviteit

De Prestaties van de SPIDER 2SGS zijn vergelijkbaar met die van de ILD02 en kan tot 15 bosmaaiers of 1 maaiarm machine vervangen, terwijl de bedrijfskosten veel lager blijven.

Vanwege het ontbreken van fysiek veeleisend werk is de dagelijkse productiviteit veel hoger in vergelijking met de handmatig bediende machines.

Maaibeeld

Het unieke maaidek is voorzien van een systeem met hoogwaardig mulchen en daarom is geen grasopvang nodig. Gemaaid gras wordt gelijkmatig over de grasmat verspreid en dient als een waardevolle bron van voedingsstoffen voor verdere groei.

De SPIDER 2SGS is uitgerust met een maaimechanisme met vier messen dat perfect maaien en nauwkeurig mulchen garandeert. Het mes is gemaakt van speciaal staal dat sterkte en voldoende flexibiliteit garandeert wanneer obstakels geraakt worden.

Naast de standaard messen bieden wij ook gebogen messen, die u vooral zult waarderen tijdens het frequent maaien van parken en tuinen.

Ontworpen voor maaien onder PV panelen

Zonnepanelen bestaan uit talloze fotovoltaïsche zonnecellen die samen in een serieschakeling zijn aangesloten. Dit betekent dat wanneer het vermogen van een enkele cel aanzienlijk wordt gereduceerd, het vermogen voor de hele serie wordt gereduceerd tot het stroomniveau van de zwakste cel. Daarom kan een kleine hoeveelheid schaduw de prestaties van het hele fotovoltaïsche zonnepaneelsysteem aanzienlijk verminderen. Daarom is het van vitaal belang om het gras rondom deze panelen kort te houden. Verlies van opgewekte energie betekend inkomstenverlies voor de exploitant van het zonnepark, dus het onderhoud van deze parken is van groot belang.

Veiligheid voorop

Een veiligere maaier zal je op de markt niet vinden. Met de afstandsbediening kan de bestuurder een veilige positie kiezen weg van de maaier en ook zonder last te hebben van lawaai en trillingen

De veiligheid kan verder worden verbeterd door de hydraulische lier te gebruiken, die de machine op de steilste hellingen stabiliseert. SPIDER-maaiers werken veilig in de zwaarste omstandigheden.

Technisch Informatie

Afstandsbediening

De afstandsbediening biedt comfort, veiligheid en nauwkeurige bediening. Bereik van de afstandsbediening is 100 m.

De volgende functies kunnen op afstand worden bediend:

  • motor starten en stoppen
  • de snelheidsmodus instellen (schildpad / haas)
  • het maaidek in- en uitschakelen
  • maaihoogte instellen
  • snelheid en besturing
  • wielrotatie (360 °)
  • activering van stabiliserende lier
  • noodstop van het gehele systeem

Aandrijving

Het hydrostatische aandrijfsysteem zorgt voor een vloeiende snelheidsregeling en behoudt tegelijkertijd een optimaal gebruik van de verbrandingsmotor. Gevoelige snelheidsregeling en besturing resulteren in perfecte controle van de maaier, uitstekende werkefficiëntie en hoge veiligheid.

Dance Step

Het gepatenteerde aandrijfsysteem “Dance step” in combinatie met constante vierwielaandrijving zorgt voor fantastische manoeuvreerbaarheid op alle terreinen, geweldig klimvermogen en geen beschadiging van de grasmat, zelfs op nat of zacht terrein.

Schrank besturing

SPIDER 2SGS is uitgerust met de optie schrankbesturing. Dit stuursysteem maakt de rotatie van de maaier rond zijn as mogelijk en vereenvoudigt de besturing aanzienlijk.

Eenvoudig transport

Om de SPIDER-maaier te vervoeren, kunt u een speciale autotrailer gebruiken met geïntegreerde uittrekbare oprijplaten en een veilig klemsysteem dat de maaier snel fixeert op de trailer.

De afstandsbediening samen met de speciale trailer vermindert fysieke inspanning. De Spider kan gemakkelijk worden bediend, zelfs door personen met een beperking.