SPIDER ILD02

bg-detail-ild01
bg-detail-ild01 - copy

Extreme hellingen, ontoegankelijk, gevaarlijk terrein, fijn parkgras, grote gazons – SPIDER ILD02 kan dit allemaal gemakkelijk aan. Het gepatenteerde aandrijfsysteem samen met het unieke mulchsysteem zorgt altijd voor een perfect maaibeeld. Als u op zoek bent naar een professionele maaier voor uitdagend terrein, heeft u deze net gevonden.

Productiviteit

SPIDER ILD02 kan tot 15 bosmaaiers of 1 maaiarm machine vervangen, terwijl de bedrijfskosten veel lager blijven.

Vanwege het ontbreken van fysiek veeleisend werk is de dagelijkse productiviteit veel hoger in vergelijking met de handmatig bediende machines.

Maaibeeld

Het unieke maaidek is voorzien van een systeem met hoogwaardig mulchen en daarom is geen grasopvang nodig. Gemaaid gras wordt gelijkmatig over de grasmat verspreid en dient als een waardevolle bron van voedingsstoffen voor verdere groei.

De SPIDER ILD02 is uitgerust met een maaimechanisme met vier messen dat perfect maaien en nauwkeurig mulchen garandeert. Het mes is gemaakt van speciaal staal dat sterkte en voldoende flexibiliteit garandeert wanneer obstakels geraakt worden.

Naast de standaard messen bieden wij ook gebogen messen, die u vooral zult waarderen tijdens het frequent maaien van parken en tuinen.

Veelzijdig

SPIDER-maaiers zijn uitzonderlijke machines omdat ze kunnen worden gebruikt voor het maaien van fijn en kort gras maar ook voor het grof maaien van zwaar gewas – allemaal in dezelfde uitvoering! Ze kunnen werken op vlakke terreinen of op steilste hellingen. Eén SPIDER-maaier kan meerdere gespecialiseerde maaiers vervangen.

Tijdens de wintermaanden kunt u de sneeuwploeg monteren die tot 30cm sneeuwdek gemakkelijk kan verwijderen.

Veiligheid voorop

Een veiligere maaier zal je op de markt niet vinden. Met de afstandsbediening kan de bestuurder een veilige positie kiezen weg van de maaier en ook zonder last te hebben van lawaai en trillingen

De veiligheid kan verder worden verbeterd door de hydraulische lier te gebruiken, die de machine op de steilste hellingen stabiliseert. SPIDER-maaiers werken veilig in de zwaarste omstandigheden.

Technisch Informatie

Afstandsbediening

De afstandsbediening biedt comfort, veiligheid en nauwkeurige bediening. Bereik van de afstandsbediening is 100 m.

De volgende functies kunnen op afstand worden bediend:

  • motor starten en stoppen
  • de snelheidsmodus instellen (schildpad / haas)
  • het maaidek in- en uitschakelen
  • maaihoogte instellen
  • snelheid en besturing
  • wielrotatie (360 °)
  • activering van stabiliserende lier
  • noodstop van het gehele systeem


 

Aandrijving

Het hydrostatische aandrijfsysteem zorgt voor een vloeiende snelheidsregeling en behoudt tegelijkertijd een optimaal gebruik van de verbrandingsmotor. Gevoelige snelheidsregeling en besturing resulteren in perfecte controle van de maaier, uitstekende werkefficiëntie en hoge veiligheid.

Dance Step

Het gepatenteerde aandrijfsysteem “Dance step” in combinatie met constante vierwielaandrijving zorgt voor fantastische manoeuvreerbaarheid op alle terreinen, geweldig klimvermogen en geen beschadiging van de grasmat, zelfs op nat of zacht terrein.

Schrank besturing

SPIDER ILD02 is uitgerust met de optie schrankbesturing. Dit stuursysteem maakt de rotatie van de maaier rond zijn as mogelijk en vereenvoudigt de besturing aanzienlijk.

Eenvoudig transport

Om de SPIDER-maaier te vervoeren, kunt u een speciale autotrailer gebruiken met geïntegreerde uittrekbare oprijplaten en een veilig klemsysteem dat de maaier snel fixeert op de trailer.

De afstandsbediening samen met de speciale trailer vermindert fysieke inspanning. De Spider kan gemakkelijk worden bediend, zelfs door personen met een beperking.