Spider Multicut (getrokken maaier)

bg-detail-ild01
bg-detail-ild01

Spider Multicut is een getrokken ATV-maaier die geschikt is voor regelmatig onderhoud van terreinen. Het Multicut-maaidek is geschikt voor bijvoorbeeld grote landgoederen, boerderijen en zonneparken en past op ieder trekkend voertuig. Een trekhaak is voldoende.

Productiviteit

Het maaidek wordt aangedreven door een eigen Honda GXV390-motor met 10,2 Pk en kan aan ieder trekken (terrein) voertuig worden voortbewogen. Met de verstelbare trekhaak kan de machine ook deels in verstek naast het trekken voertuig rijden, zodat ook langs slootkanten en vijverpartijen kan worden gemaaid. Met zijn maaidek hoogte van slechts 40cm is het ook mogelijk in verstek onder zonnepanelen te maaien.

Maaibeeld

De benzinemotor levert voldoende vermogen aan 7 kleine roterende messen die een perfect maaibeeld laten zien met een laag brandstofverbruik. Multicut is uitgerust met aan de zijkant gemonteerde wielen, waardoor de bodemcontouren nauwkeurig worden gevolgd.

Techniek

De aandrijving wordt via een V-snaar en een centrifugaalkoppeling op de messen overgebracht. De maaihoogte wordt aangepast door een eenvoudige schroefspindel en er is een systeem aangebracht op de dissel die wordt gebruikt om het maaidek waterpas te stellen voor een gelijkmatig maairesultaat.

Technisch Informatie