Hoe werkt het navigatiesysteem van een autonome werktuigdrager?

De Vector WD2.0 autonome maaimachine maakt gebruik van verschillende technologieën om zijn navigatiesysteem te laten functioneren.

GPS: Het systeem gebruikt GPS (Global Positioning System) om zijn positie te bepalen. Het apparaat maakt gebruik van satellieten om zijn exacte locatie te bepalen.

Gyroscoop: Het apparaat maakt gebruik van een gyroscoop om zijn oriëntatie en bewegingen te bepalen. Dit helpt het apparaat om zijn bewegingen nauwkeurig te plannen en te volgen.

Sensoren: Het apparaat maakt ook gebruik van verschillende sensoren, zoals LiDAR en bumper sensoren, om obstakels te detecteren en te vermijden tijdens het navigeren. Dit helpt het apparaat om veilig te blijven terwijl het door de omgeving beweegt.

Kaarten: Het apparaat maakt gebruik van kaarten om zijn route te plannen en te navigeren. Vooraf wordt op basis van autoCAD de omgeving in kaart gebracht en dit wordt ingelezen in de software van de Vector autonome maaimachine. Hierdoor zal de maaimachine direct aan het werk gaan om het moment van afleveren.

Met behulp van deze technologieën kan de Vector WD2.0 autonome maaimachine autonoom navigeren en efficiënt gras maaien zonder menselijke tussenkomst. Het apparaat kan opdrachten ontvangen van de eigenaar via een app en kan ook automatisch worden geprogrammeerd om continue of op bepaalde tijden te maaien.