Wat is de functie van een LIDAR op een autonome maaimachine van Vector?

Een LIDAR (Light Detection and Ranging) is een belangrijke sensor op een autonome maaimachine. Het is een geavanceerd lasersysteem dat gebruik maakt van licht om afstanden te meten en de omgeving te scannen. De LIDAR-sensor zendt laserstralen uit en meet de tijd die het duurt voordat de stralen terugkeren, waardoor het systeem een nauwkeurige kaart kan maken van de omgeving rond de maaimachine.

De LIDAR-sensor op een autonome maaimachine heeft verschillende functies. Het wordt gebruikt om de afstand te meten tussen de maaimachine en eventuele obstakels in de omgeving, zoals bomen, struiken, gebouwen, paaltjes en andere objecten. Hierdoor kan de autonome maaimachine obstakels vermijden en veilig rond navigeren.

Daarnaast kan de LIDAR-sensor ook worden gebruikt om het terrein te analyseren en hoogteverschillen te detecteren. Dit helpt bij het maken van een nauwkeurige kaart van het terrein, waardoor de autonome maaimachine efficiƫnter kan werken en sneller kan reageren op veranderingen in het landschap.

De LIDAR-sensor op een autonome maaimachine speelt zodoende een belangrijke rol in het detecteren van obstakels, het navigeren door de omgeving en het maken van een nauwkeurige kaart van het terrein. Het is een onmisbaar onderdeel van de geavanceerde sensortechnologie die wordt gebruikt op moderne autonome maaimachines.