Wat kost een autonome maaimachine?

Het prijskaartje van een autonome maaimachine voor professioneel gebruik kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van de machine, de functionaliteit, het merk en de leverancier. Over het algemeen varieert de prijs van een autonome maaimachine met werktuigdrager tussen de € 70.000 tot € 150.000 of meer.

Deze machines hebben vaak een grotere maaibreedte en meer functies en mogelijkheden, waaronder een hogere snelheid en meer geavanceerde sensoren en navigatiesystemen.

Kleinere autonome maaimachines, zoals die voor particulier gebruik, kunnen beginnen bij ongeveer € 10.000 tot € 20.000. Deze machines zijn vaak kleiner en minder krachtig dan grotere maaimachines die worden gebruikt op professionele zonneparken en kunnen worden gebruikt op kleinere oppervlakken.

Het is belangrijk om het prijskaartje van een autonome werktuigdrager met maaikap voor professioneel gebruik te vergelijken met de potentiële besparingen op de lange termijn, zoals besparingen op arbeidskosten en brandstofkosten. Autonome maaimachines kunnen namelijk leiden tot een hogere efficiëntie en productiviteit, waardoor de investering in de machine zichzelf op termijn kan terugverdienen.