Palenmaaier of obstakelmaaier voor werktuigdrager

Vector WD2.0 met palenmaaier voor autonoom grasmaaien

Hoe werkt een palenmaaier op een autonome werktuigdrager?

Een palenmaaier op een autonome werktuigdrager werkt op basis van verschillende sensoren en actuatoren die met elkaar communiceren om het maaien van palen mogelijk te maken.

De werktuigdrager is uitgerust met een GPS-systeem en een kaart van het terrein waarop de palen staan. Dit stelt de machine in staat om zijn positie te bepalen en de locaties van de palen te herkennen.

De palenmaaier is voorzien van een speciaal ontworpen snij-inrichting om de palen te maaien en een LIDAR (sensor) om de positie van de palen te detecteren. De sensor geeft informatie door aan de controle-unit van de werktuigdrager, die de machine aanstuurt om de palen op de juiste manier te maaien. Dit maakt de palenmaaier ideaal om op zonneparken autonoom te grasmaaien.

De autonome werktuigdrager heeft ook een aantal veiligheidsvoorzieningen om ongevallen te voorkomen, zoals sensoren die obstakels detecteren en een automatisch stopmechanisme dat de machine tot stilstand brengt als er gevaar dreigt.

Al deze onderdelen: de werktuigdrager met GPS, Lidar, sensoren en maaidak, werken samen om een autonome palenmaaier te creëren die in staat is om op een efficiënte en veilige manier palen te maaien.

Voor welke toepassingen is een palenmaaier interessant?

Een (autonome) palenmaaier kan interessant zijn voor verschillende toepassingen, zoals:

Landbouw: boeren kunnen palenmaaiers gebruiken om onkruid te verwijderen rondom palen en andere obstakels in hun velden. Dit kan de efficiëntie van het landbouwproces verbeteren en de opbrengst van de gewassen verhogen.

Openbare ruimtes: autonome palenmaaiers kunnen worden ingezet om parken, plantsoenen en andere openbare ruimtes te onderhouden. Ze kunnen worden gebruikt om onkruid te verwijderen rondom palen, bomen en andere obstakels en zo het onderhoud van deze gebieden te verbeteren.

Werktuigdrager met obstakelmaaier

Wegenbouw: palenmaaiers kunnen ook worden gebruikt om de bermen langs wegen te onderhouden. Ze kunnen worden ingezet om onkruid te verwijderen rondom palen en andere obstakels en zo de veiligheid van de weggebruikers te verbeteren.

Industrie: in de industrie kunnen autonome palenmaaiers worden ingezet om bijvoorbeeld het onderhoud van windturbines en zonnepanelen te vergemakkelijken. Door het onkruid rondom de palen te maaien, wordt de toegang tot deze installaties gemakkelijker en veiliger.

Info palenmaaier: (product naam: O255)

MAAISYSTEEM
Type mes Mulch mes
Maai afstand 1-2cm tot obstakel
Maaibreedte 25,5 cm
MACHINE
Type machine Aanbouwdeel
Gewicht 8,5 kg
Rotatie Flexibele zwenkarm

Kenmerken obstakelmaaier of palenmaaier bij een autonome werktuigdrager?

Een obstakelmaaier of palenmaaier is een type grasmaaier dat speciaal is ontworpen om te werken in gebieden met veel obstakels, zoals bomen, struiken, palen bij zonneparken en bloembedden. Hier zijn enkele kenmerken van de palenmaaier speciaal ontwikkeld voor de Vector WD2.0 autonome werktuigdrager:

Wendbaarheid: Een obstakelmaaier is zeer wendbaar en kan gemakkelijk manoeuvreren rond obstakels zoals palen. Het kan ook snel van richting veranderen en is daarom ideaal voor het maaien van complexe gebieden.

Kleiner formaat: Palenmaaiers zijn meestal kleiner van formaat dan andere grasmaaiers. Dit maakt het gemakkelijker om ze te manoeuvreren in krappe ruimtes en gebieden met beperkte toegang.

Maaibreedte: Obstakelmaaiers hebben over het algemeen een kleinere maaibreedte dan traditionele grasmaaiers. Dit komt omdat ze zijn ontworpen om in smalle paden te kunnen manoeuvreren.

Speciale mesconfiguraties: Een obstakelmaaier kan speciale mesconfiguraties hebben om beter te kunnen maaien rond obstakels. Bijvoorbeeld, sommige obstakelmaaiers hebben zwenkwielen die het mes onder een hoek kantelen om beter te kunnen maaien.

Bescherming van obstakels: Palenmaaiers hebben vaak beschermende onderdelen rond het mes om te voorkomen dat obstakels zoals bomen en struiken worden beschadigd tijdens het maaien.

Veiligheid: Obstakelmaaiers zijn vaak uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals een noodstopknop en een dode man’s switch, om de veiligheid van de operator te garanderen tijdens het gebruik van de machine.

Over het algemeen is een obstakelmaaier of palenmaaier een wendbare en compacte machine die speciaal is ontworpen om te werken in complexe gebieden met veel obstakels, zoals grasmaaien om alle palen onder de zonnepanelen op zonneparken.