Partner in beeld | Maairobots van Belrobotics

Partner Yamabiko Echo Belrobotics robotmaaier sportveld golfbaan robotmaaier | Vector Machines

Het is weer tijd om een partner voor te stellen. Ditmaal een collega fabrikant van maairobots en een zeer bekende en gerenommeerde naam in deze wereld. Bij ons bekend als Belrobotics of Echo maairobots voor sportvelden, maar inmiddels opererend onder de naam van het moederbedrijf: Yamabiko.

De voordelen van Yamabiko Europe’s Wisenav-systeem voor GPS-RTK robotmaaiers

Als je op zoek bent naar een geavanceerde robotmaaier voor grote grasvelden, hoef je niet verder te zoeken dan Yamabiko Europe. Als dochteronderneming van het gerenommeerde bedrijf Yamabiko, dat bekend staat als dé autoriteit op het gebied van automatische robotmaaiers in Japan en de Verenigde Staten, biedt Yamabiko Europe hoogwaardige tuinbouwapparatuur, landbouwmachines en industriële machines onder twee eigen merken: Echorobotics en Belrobotics. Hun uitgebreide assortiment robotmaaiers zorgt voor een sterke groei in Europa, Azië en de rest van de wereld. Bovendien is Yamabiko genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange, wat getuigt van hun betrouwbaarheid en succes in de branche.

Technologische marktleider voor robotmaaiers op grote grasvelden

Yamabiko Europe heeft zich bewezen als de toonaangevende leverancier van robotmaaiers voor grote grasvelden. Ze werken met Wisenav, een geavanceerd systeem dat specifiek is ontworpen voor de GPS-RTK modellen van het merk Echorobotics. Met Wisenav kunnen de robotmaaiers draadloos of met behulp van een draad in geprogrammeerde banen maaien, wat resulteert in een 3 keer hogere efficiëntie en uiterst flexibele werkzones.

Rechtlijnig maaien voor een groter oppervlak zonder draad

De GPS-RTK modellen, waaronder de Turfmower TM-2050, de TM-1050 en de Rangepicker RP-1250, zijn in staat om draadloos te werken met een rechtlijnig maai patroon. Bovendien kunnen ze specifieke zones maaien die door de gebruiker zijn aangegeven, waardoor ook de randen van de maaizone beter worden onderhouden.

Wisenav – een compleet systeem voor optimale prestaties

Wisenav, wat staat voor Wireless Satellite Exact Navigation, is een volledig systeem dat wordt aangeboden door Echorobotics. Het omvat:

  1. Een robot uitgerust met geavanceerde GPS-RTK technologie.
  2. Een RTK-basisstation dat nauwkeurige positiecorrecties doorstuurt.
  3. Een handig laadstation.
  4. Werkzones die virtueel of met behulp van een draad kunnen worden afgebakend. Draadloze virtuele afbakening is mogelijk bij een goede GPS-RTK kwaliteit, maar een draad kan handig zijn als de GPS-RTK kwaliteit niet optimaal is.
  5. Een gebruiksvriendelijke portal website en app waarmee je de robot eenvoudig kunt besturen en monitoren. Hier kun je ook werkschema’s en instellingen aanpassen.

Eenvoudige en kosteneffectieve installatie

De installatie van een robot op een nieuw terrein wordt door deze nieuwigheden nog eenvoudiger omdat er geen ondergrondse perimeterkabel meer nodig is. Dit is ook een voordeel voor klanten die over een korte periode een robot willen testen. Indien er obstakels zijn op het terrein, kortstondige werkzaamheden of evoluties in de tijd, dan kan de gebruiker zelf “no-go” zones instellen en aanpassen met zijn vingertoppen. De gebruikers krijgen nog steeds toegang tot een reeks gegevens en instelwaarden, maar kunnen nu ook de te maaien én te vermijden GPS-zones zelf instellen, kopiëren of verwijderen. De veiligheidszone is de enige zone die door een technicus moet worden ingesteld.

 

Werkzaamheden afgestemd op wijzigingen in het terrein

Met behulp van RTK (Real Time Kinematic) kan de Echorobotics maairobot continu met 3 tot 5 centimeter nauwkeurigheid werken ondanks dat deze in beweging is. De Bigmow heeft een ingebouwde GNSS (Global Navigation Satellite System) ontvanger die geo-ruimtelijke plaatsbepalingen kapteert van verschillende satelliet-constellaties (GPS, Galileo, Glonass, Beidou…). Hij combineert die variërende plaatsbepalingen met exacte correcties die een vaste nabij gelegen RTK basis hem doorstuurt. De RTK-Basis kent zijn exacte positie en deze varieert niet. Met behulp van deze correcties berekent de mobiele GNSS ontvanger van de Echo robotics robotmaaier een zeer nauwkeurige positie.