Partner in beeld – Timan

We zitten middenin het maaiseizoen, dus volop drukte voor zowel onze klanten als partners. Neemt niet weg dat we toch aandacht willen schenken aan weer een partner. Ditmaal het bedrijf Timan uit Denemarken.

Begin 2004 werd in een garage in Denemarken het bedrijf Timan opgericht door de broers Henning en Berger Pederson.

Het idee was van Henning, hij wilde een unieke combinatie ontwikkelen van een werktuigdrager en een mini shovel in één. Dit werd de latere “Tool-Track”.

Eerst werkt Henning alleen in de garage, waar hij druk bezig was met ontwerpen en ontwikkelen. Later ging ook broer Berger volledig aan de slag in het bedrijf Timan, waardoor ze de eerste tool-track prototype konden ontwikkelen.

Doordat de broers potentie zagen en goede feedback kregen, immers er waren tevreden klanten, konden de broers verhuizen naar een grotere pand. De groei zette door en zodoende waren er al gauw 6 man in dienst.

Doordat ze meer ruimte kregen om sneller en meer te ontwikkelen, werd het personeelsbestand nog groter en konden er nog meer en nieuwere machines ontwikkeld worden. Ze kwamen er onder andere de eerste radiografisch bestuurbare maaimachines voor ruw terrein van Timan.
In 2008, tijdens de economische crisis, kreeg ook Timan het zwaar te voortduren. Er waren wel al vele machines geproduceerd, maar deze konden helaas niet verkocht worden. Dankzij een sterk dealernetwerk, waarbij partijen vertrouwen hadden in het merk Timan en de producten/ machines die Timan ontwikkelde, kan Timan financieel overeind blijven. In die fase van het bedrijf was het de Timan RC750 hellingenmaaier, die net uit productie kwam, die ervoor zorgt dat Timan een financiele injectie ontvangt. De Stubkjaer family Group investeert in het bedrijf en treedt toe tot de directie van Timan. Ook voegt de oudere broer van de Pedersons, Arnie Pederson zich bij het bedrijf en wordt de financiële directeur.

Dankzij de nieuwe financiële situatie die de Stubkjaer Group heeft gecreëerd, kan Timan zijn ambities najagen en investeren in betere productie condities en daardoor meer producten ontwikkelen. Hierdoor wordt het assortiment uitgebreid en ontwikkeld Timan zich als een stabiele speler in haar industrie met meer dan 20 verschillende machines.

De Timan RC751 Hellingmaaier: De Perfecte Partner voor Steile Terreinen

De Timan RC751 Hellingmaaier is een indrukwekkend apparaat dat speciaal is ontworpen om steile terreinen te maaien. Met zijn geavanceerde functies en krachtige prestaties is deze maaier de perfecte machine voor het onderhouden van moeilijk bereikbare hellingen.

Timan Gebruikt | Timan RC751 | Vector Machines

Met zijn robuuste en stevige constructie is de RC751 Hellingmaaier ontworpen om extreme omstandigheden aan te kunnen. Het apparaat is uitgerust met sterke motoren en een vierwielaandrijving, waardoor het moeiteloos steile hellingen kan beklimmen en stabiel kan blijven op oneffen terrein.

Deze hellingmaaier is uitgerust met een speciaal ontworpen maai-eenheid die zich aanpast aan de contouren van het terrein. Hierdoor kan de maaier effectief en gelijkmatig maaien, zelfs op steile hellingen. Met een breed maaibereik en verstelbare maaihoogtes zorgt de RC751 ervoor dat het maaien van grote oppervlakten snel en efficiënt verloopt.

Wat de Timan RC751 Hellingmaaier echt onderscheidt, is de gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat wordt bediend via een eenvoudig te gebruiken afstandsbediening, waardoor de gebruiker de maaier nauwkeurig kan besturen en de maaihoogte kan aanpassen zonder dat hij zich op de helling hoeft te begeven. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar maakt ook het maaien van ontoegankelijke hellingen veel gemakkelijker.